Model
- Ghibli Hammam
- Rigenera 200
Leverancier
Hafro Geromin

Hammam
De weldadige warmte van stoom opent de poriën, reinigt de huid, stimuleert de bloedsomloop en voert afvalstoffen uit het lichaam. Stoom is, aangevuld met heerlijke aroma’s als eucalyptus of dennen, een verademing voor de luchtwegen. Mensen met astma, bron- chitis, verkoudheid, hooikoorts en verstopping van de luchtwegen voelen zich aanmerkelijk beter na een (regelmatige) stoomgang. De slijmremmendewerking van een stoombad zorgt voor extra zuur- stof en lucht! In een stoombad krijgt uw doucheritueel een compleet andere dimensie: het wordt een dagelijks terugkerend festijn!

Heerlijk stomen én ontspannen douchen

Een hammam kunt u als stand-alone monteren of voorzien van douche. Veelal wordt uit praktische overweging gekozen voor een hammam met een geïntegreerde douche. Bij een separate hammam heeft u namelijk altijd nog een aparte douche in de nabijheid van de hammam nodig waar u zich in kunt afspoelen en afkoelen.

U kunt ervoor kiezen om uw hammam op maat te bouwen, waar- door deze volledig één wordt met uw badkamer, of u kunt kiezen voor een kant-en-klare cabine waarin de douchegarnituren en stoomtechniek een vaste positie hebben.

Het voordeel van een hammam op maat is dat u de afwerking volledig zelf kunt bepalen. Tegels, mozaïek, stucwerk, alles is dan mogelijk. Ook kunt u zelf de ruimte in de hammam bepalen en er bijvoorbeeld voor zorgen dat u en uw gasten heerlijk ruim kunnen zitten. Dat zitten kan bijvoorbeeld op speciale stoomklapbankjes – in het geval u wat minder ruimte tot uw beschikking heeft – op strakke stoombankjes of heerlijk op ergonomisch vormgegeven en verwarmde banken.
Ook bijvoorbeeld de vorm en maat van het plafond kunt u zelf bepalen; wat dacht u bijvoorbeeld van een romantische sterren- hemel waaronder u heerlijk kunt wegdromen. In het geval van een hammam op maat zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos.

Stoom

Slimme techniek

De vorming van stoom geschiedt door een stoomgenerator. Deze kan op allerlei slimme locaties worden geplaatst. De losse stoomgeneratoren zijn leverbaar vanaf 2Kw voor stoombaden met een inhoud van circa 2 m3 tot stoomgeneratoren van wel 45 Kw voor stoombaden waarin wel 30 personen kunnen plaatsnemen. Deze stoomgeneratoren dienen binnen een straal van 5 meter van het stoombad komen te hangen. Ook in de kelder of op zolder is mogelijk.

Er bestaan ook stoomklapbankjes waarin een kleine stoom- generator is geïntegreerd. Met name voor renovatieprojecten waarbij een douche moet worden omgebouwd tot hammam zijn dit hele slimme en budgettair interessante oplossingen. U hoeft slechts koud water en stroom aan te sluiten en het genieten kan beginnen. Verder zijn er nog stoomdeuren leverbaar waarbij de stoomtechniek heel slim in het deurkozijn is weggewerkt. Helemaal nieuw zijn de uiterst strakke en luxe glasplaten waarachter de stoomtechniek is weggewerkt en waarbij het stoombad wordt bediend door een lichte druk op de glasplaat. Adembenemend mooi!

Hammam sfeer

Douchen moet

Tijdens het stomen openen uw poriën zich waarna deze door
de stoom worden schoongespoeld. Na het stomen zitten er dus allerlei afvalstoffen op uw huid die u er met water (en zeep) dient af te spoelen. Ook vormt het afdouchen een belangrijk onderdeel van het wellnesstafereel waarbij het spel van opwarmen en afspoelen het afweersysteem traint en zorgt voor extra energie. Dus het is belangrijk dat u zich na het stomen afspoelt met koel water.

De kant-en-klare stoomcabines zijn vaak standaard voorzien van allerlei luxe douches, zoals zijstralers, regen- en Schotse douche (watervaldouche). In een hammam op maat kunt u zelf bepalen waar en welke douches u wenst aan te brengen. Het verdient aanbeveling om in ieder geval een schotse douche aan te brengen, omdat het heerlijk is om na een intens stoombad uw lichaam te koelen onder een waterval.

Als u kiest voor een hammam op maat met een separate douche dan is het aan te bevelen, voor de echte hammambeleving, een fonteintje met koud water in de hammam aan te brengen.

InterDoccia Catalogus 2017 – Segment Hammam & Sauna’s

Hafro Geromin Wellness 2016

Hafro Geromin Cersaie 2017 magazine

 • Catalogus

 • Contactgegevens

  Contact adres:
  Dorperhofweg 5-C
  8161 PD Epe

  Bezoek op afspraak

  Telefoon:
  +31 (0) 578 62 32 83
  E-mail: info[@]interdoccia.nl

 • Diversen

  Contact opnemen via:
  Contactformulier

  Algemene Voorwaarden:
  Download hier

  KvK nummer:
  65595386