Model
- Naboo wastafelkraan: NA 79176 CR NA 79176/S CR
- Naboo thermostaatkraan: NA 79107 CR
Leverancier
Alpi

Kranen
Bedieningsgemak

De vormgeving en afwerking van kranen blijkt een bron van inspiratie. Veel bekende designers hebben al een kranenserie op hun naam staan. Met hun chromen behuizing zijn kranen ook de blikvangers van de badkamer. Bijzonder aantrekkelijk is ook de nieuwe generatie kranen in roestvrijstalen uitvoering.
Kranen volgen qua design de algemene badkamertrends. Strakke ronde of vierkante vormen die naadloos bij de stijl van uw badkamer aansluiten. Naast deze moderne uitvoeringen zijn nog steeds de nostalgisch aandoende combinaties van chroom met keramische draaiknoppen in trek; prachtig in een oud landhuis. De strakke kranen met kruisgrepen geven een knipoog naar het verleden. Wat u ook kiest, vergeet nooit dat het bedieningsgemak net zo belangrijk is dan het uiterlijk van de kraan. Gelukkig kunnen die twee uitstekend samengaan.

Waar moet u bij de aanschaf op letten? Natuurlijk allereerst een prettige grip en bedieningsgemak. Bovendien dienen de onderdelen van de kraan zodanig vloeiend te zijn dat het water er goed vanaf kan lopen. Dit helpt kalkaanslag te voorkomen en zorgt ervoor dat de kraan eenvoudig te reinigen is. Daarnaast is de uitloop van de kraan belangrijk. Is deze hoog en lang genoeg om gemakkelijk handen en gezicht te kunnen wassen en de wasbak schoon te spoelen? De grootste ergernis bij kranen, die zijn gemonteerd op een wastafelblad of een badrand, is de aanslag van kalk en vuil op de plaats waar de kraan is gemonteerd. Deze is vaak moeilijk te verwijderen. Daarom wordt er steeds meer gekozen voor wastafel- en badkranen die op de muur zijn bevestigd. Buiten het hygiënische voordeel ook esthetisch zeer verantwoord. Bij baden kunt u er ook voor kiezen om deze te laten vullen via de badoverloop; u heeft dan helemaal geen uitloop meer nodig.

Met het huidige aanbod van kranen hoeft u ook niet de gebaande paden te bewandelen. Denk buiten de gebaande paden en kijk eens rond naar wastafel- en badkranen die op de grond staan of uit het plafond komen. Wastafelkranen uit de muur zijn ook al meer regel dan uitzondering geworden.

Kranen 2
Gemak en veiligheid

Er zijn zoveel soorten kranen verkrijgbaar, dat kiezen moeilijk is. Omdat u in de badkamer altijd over zowel koud als warm water beschikt, ligt de keuze voor een praktische mengkraan op of boven de wastafel voor de hand. Bij de ééngreepskraan is het kiezen van de favoriete temperatuur gewoon een kwestie van de kraan in de voor u ideale stand laten staan. In de praktijk zult u met een ééngreepskraan wel meer warm water verbruiken, omdat de kraan in de centrale stand zowel de koud- als de warm- watertoevoer opent.

Alternatief is dat u voor koud en warm water een aparte knop krijgt. Voor de douche ligt een thermostatische mengkraan voor de hand. Dankzij de thermostaat in de kraan beschikt u altijd over dezelfde temperatuur en heeft u uw handen vrij voor het wassen. Een thermostaatkraan biedt niet alleen comfort, maar ook veiligheid voor u en uw gezin. Als u kinderen heeft dan zijn thermostaatkranen eigenlijk een must. De kans op verbranden is namelijk nagenoeg nihil dankzij de door u vastgestelde temperatuur en de stopknop die verhindert dat de kraan eenvoudig op een hogere stand dan 38°C gedraaid kan worden.

Voor uw bad is een thermostaatkraan niet persé noodzakelijk maar wel aan te bevelen. U hoeft dan niet iedere keer te controleren of het badwater wel de juiste temperatuur heeft. Bovendien is het praktisch bij het haren wassen en veilig als uw kinderen in het bad spelen.

InterDoccia Catalogus 2017 – Segment Kranen & Douchegarnituren

Alpi brochure 2016/2017

Alpi Project brochure 2018

Alpi Project brochure 2017

 • Catalogus

 • Contactgegevens

  Contact adres:
  Dorperhofweg 5-C
  8161 PD Epe

  Bezoek op afspraak

  Telefoon:
  +31 (0) 578 62 32 83
  E-mail: info[@]interdoccia.nl

 • Diversen

  Contact opnemen via:
  Contactformulier

  Algemene Voorwaarden:
  Download hier

  KvK nummer:
  65595386