Model
- Bolla Infinity Sfioro 190
- Minerva
Leverancier
Hafro Geromin

Hafro 2

De keuze van uw bad wordt voor een groot gedeelte bepaald door de mogelijkheden en indeling van uw badkamer. Er zijn tientallen merken en wel honderden modellen en maten baden verkrijgbaar. Op dit moment worden de rechte, strakke modellen het best verkocht omdat deze de huidige minimalistische trend volgen. Bedenk echter bij het maken van uw keus dat een strak bad niet altijd het beste comfort biedt. Zeker als u een fervent badgebruiker bent of wanneer u uw bad uitrust met een massage- systeem, dan is het ligcomfort dat een bad biedt een belangrijk aandachtspunt. Zoals je van een mooi bord niet altijd lekker kunt eten, zal een mooi bad niet altijd even lekker liggen.

Daarnaast is de keuze voor een bad, net als met een bed, afhankelijk van heel persoonlijke voorkeuren. Vindt u het bijvoor- beeld belangrijk om tot uw nek in het water te liggen en niet met de knieën en schouders droog te blijven, dan is een diep bad en/of een bad met een ruime bodemmaat een prioriteit.
Is uw partner een stukje kleiner dan u, dan is het belangrijk dat hij/zij zich in bad goed kan afzetten om niet onderuit te glijden en hij/zij ook alléén van het bad kan genieten. Er zijn baden verkrijg- baar waarbij de armsteunen tegelijk dienst doen als comfortabele voetensteun. Daarom: zoveel mensen, zoveel wensen, zoveel verschillende baden.

Door de huidige vergrijzing ruilen veel senioren hun bad in voor een ruime douche, om vervolgens daar later weer spijt van te krijgen. Met name voor mensen met spier- en gewrichtsklachten is een warm bad, al dan niet voorzien van een massagesysteem, een weldaad voor het lichaam. Voor veel (oudere) mensen verhoogt een dagelijks warm bad de kwaliteit van leven, omdat zij minder pijn hebben. Ook mensen met stramme spieren en gewrichten bewegen, door de opstuwende kracht van het water, beter in bad dan er buiten. Vaak is het verstandiger om na te denken over een plateau, zitje of handige instaphulp bij het bad, dan het bad geheel af te schrijven. Ook bezoekende kinderen en kleinkinderen zijn over het algemeen blij als de badkamer van ouders of grootouders voorzien is van een bad.

Baden 2

De meeste baden die u bij de badkamerspecialist aantreft, zijn gemaakt van sanitairacryl. Dit is een hoogwaardige kunststof dat ten opzichte van het geëmailleerde plaatstaal veel voordelen biedt. Het materiaal is namelijk door-en-door gekleurd, een krasje of een lichte schade poetst u er met een autopolish zo weer uit. Acryl is van nature stroef en voelt altijd warm en comfortabel aan. Doordat sanitairacryl poriënvrij is, kunt u het eenvoudig reinigen en zal vuil en kalk zich niet zo snel aan het materiaal hechten.

Let op dat uw bad wel van echt door-en-door gekleurd sanitair- acryl is gemaakt, veel bouwmarkten verkopen namelijk gewone acrylbaden die een ABS basis hebben en niet door-en-door gekleurd zijn. Deze baden hebben dan ook niet de eigenschappen van sanitairacryl; u kunt deze niet repareren en onder de invloed van zonlicht verkleuren ze snel. Verder kunnen er, als het materiaal in aanraking komt met alcohol, (dat zich vaak in schoonmaak- middelen bevindt) snel kleine krasjes ontstaan (craquelé) die er niet meer uitgaan. Sanitairacryl is doorgaans hoogglans.

Stijgend in populariteit zijn de baden die gemaakt zijn van een Solid Surface materiaal. Solid Surface is al jaren zeer in trek bij architecten en designers om zijn strakke en tijdloze uitstraling. Bovendien heeft het satijn matte materiaal een hoge aaibaarheidsfactor en voelt het warm en prettig aan.

Doordat Solid Surface alsmaar populairder wordt en daarmee ook steeds betaalbaarder, is het niet meer alleen weggelegd voor de happy few.

Scene Solid Surface wordt samengesteld uit voornamelijk mineralen die worden gemengd met organische polymeren.
Het vloeibare materiaal wordt vervolgens gevormd in een mal. Het resultaat is een homogeen en volledig naadloos product. Door de hygiënische kwaliteiten is Solid Surface erg populair als toepassing in ziekenhuizen en laboratoria. Het materiaal is zeer solide, stijf en heeft de hardheid van steen. Het is brandwerend, slijtvast, niet-poreus, bestand tegen chemische middelen en eenvoudig om te reinigen. Omdat de binnenkant van het product gelijk is aan het oppervlak is een Scene Solid Surface product bovendien volledig repareerbaar waardoor het een enorme levensduur kent. Solid Surface is doorgaans mat.

InterDoccia Catalogus – Segment Baden

Hafro Geromin Wellness

Hafro Geromin Cersaie magazine

 • Catalogus

 • Contactgegevens

  Contact adres:
  Dorperhofweg 5-C
  8161 PD Epe

  Bezoek op afspraak

  Telefoon:
  +31 (0) 578 62 32 83
  E-mail: info[@]interdoccia.nl

 • Diversen

  Contact opnemen via:
  Contactformulier

  Algemene Voorwaarden:
  Download hier

  KvK nummer:
  65595386